Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Torsdag24.09.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

Berghs tappar vd:n

Publicerad: 20 Maj 2011, 07:26
Uppdaterad: 6 December 2015, 15:10

Pär Lager, som tillträdde som vd för Berghs School of Communication för fyra år sedan, har valt att säga upp sig.


– Jag kände att det var en jäkligt bra tajming just nu. Det går väldigt bra för Berghs och det är ett starkt företag. Dessutom handlar vår slututställning om mod och då försöker jag också vara modig genom att lämna när det går riktigt bra, säger Pär Lager till dagensmedia.se.

Men Pär Lager säger inte upp kontakten med Berghs helt. Istället kommer han att sitta i styrelsen. Han kommer också sitta kvar som vd fram tills att en ersättare hittats.

– Det är ganska odramatiskt. Jag är kvar men blir lite mer särbo med Berghs och går från att vara operativ till att arbeta mer strategiskt och det känns jäkligt kul.

Pär Lager kommer också att sitta i styrelsen för flera andra företag och har också ett uppdrag i Kulturdepartementet.

– Min huvudplan är att under de två närmsta åren ha en friare roll och arbeta strategiskt i flera bolag. Det är precis det jag känner att jag vill göra.

Du har varit vd i fyra år, vad är du mest stolt över?

– Jag är stolt över att ha jobbat med så jäkla bra människor. Resan vi har gjort internationellt sett har också varit helt fantastiskt. Det var svårt att föreställa sig att vi skulle klassas som den bästa skolan i världen när jag tillträdde och nu har vi blivit det två år i rad, säger han och fortsätter:

– Och naturligtvis alla vår studenter. Det har aldrig hänt att en student vunnit ett Guldägg förut och nu har våra studenter vunnit fyra. Det är klart att det är jättekul.

Dante Thomsen

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.