Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Söndag20.09.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

Berg och Breitholtz gör radioshow i Mix Megapol

Publicerad: 2 April 2008, 06:29
Uppdaterad: 6 December 2015, 16:53

Tv-profilerna Carina Berg och Daniel Breitholtz ska leda Mix Megapols nya helgprogram. Arbetsnamnet är Äntligen helg och startdatum är 19 april.


- Jag är superglad och väldigt nöjd med att knyta dem till kanalen. Det här blir ett dreamteam med Sveriges bästa programledare, säger Åsa Paborn, programchef på Mix Megapol, till Dagens Media.

Programmet ska sändas mellan 10 och 13 på lördagar och ska samsändas i Stokcholm, Göteborg och Malmö och i hela Mix nätverk ute i landet. Programmet repriseras även på söndagarna.

- Carina är en av de bästa programledarna vi har. Hon är rätt för målgruppen, smart och kreativ. Kombinationen med Daniel känns också kul. Han har ju fullständig koll på musiken. Men jag är inte säker på att han kommer ses som den kaxiga av de två som man kanske kan tro.

Programmet ska reflektera över veckan som gått och innehålla både högt och lågt. Programmet ska även innehålla mycket kontakt med lyssnarna och gäster.

- Vi hoppas givetvis att det här ska bli helgalternativet till Äntligen Morgon. Carina och Daniel kan absolut bli ett lika starkt par som Adam och Gry. Skillnaden mot tv-formatet är att radio inte är lika styrt och mallat, utan ger ett mycket större utrymme åt programledarnas personligheter.

Enligt Åsa Paborn är hela programmets utformning inte spikad ännu utan det kommer att utveckla sig under tiden. Kommersiell radio har tidigare prioriterat helgprogram lågt. Åsa Paborn, med ett förflutet inom SR, är förvånad över detta men ser inte SR som den självklara spelaren att ta helglyssnare från.

- Lyssnarna får komma från var de vill. Vi gör vår grej och jag är säker på att det finns ett utrymme att skapa större lyssnande på helger.

Ola Eriksson

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.