Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Onsdag21.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

Berättarministeriet värvar Rebecca Krus från Kreab

Publicerad: 14 September 2015, 06:57
Uppdaterad: 6 December 2015, 11:52

Rebecca Krus ska vässa Berättarministeriets kommunikation.


Rebecca Krus värvades till pr-jätten Kreab i januari. Nu står det klart att hon lämnar byrån efter nio månader.

Istället ska Rebecca Krus bli kommunikationsansvarig på stiftelsen Berättarministeriet.

– Berättarministeriets verksamhet har stor betydelse för många barn och lärare. Språket är nyckeln till så mycket när ett barn ska bygga sin framtid och förverkliga sina drömmar. Det känns fantastiskt att få bidra till en verksamhet med så mycket hjärta, säger Rebecca Krus, i ett pressmeddelande.

Berättarministeriet, grundat 2011, driver skrivarverkstäder för barn och ungdomar mellan 8-18 år. 2012 vann Berättarministeriet ett Guldägg tillsammans med reklambyrån Forsman & Bodenfors för kampanjen ”Barnen tar ordet” där klass 6B från Hovsjöskolan under en dag tog över hundratals bloggar, Facebook- och Twitterkonton med sina egna texter.

Rebecca Krus är i grunden förskollärare. 2013 valdes hon till ordförande för Folkpartiet på Lidingö. Kreab och Berättarministeriet inledde 2012 ett samarbete med Kreab för att öka kunskapen om projektet bland beslutsfattare.

Nu ska nästa kliv i utvecklingen tas.

– Vi går in i en expansiv fas och kommer att fördjupa vårt arbete med pedagoger och skola, vilket ställer höga krav på strategisk förmåga och seniorskap inom public affaris och pr. Vi har tidigare arbetat med Rebecca och är imponerade av hennes tydligt värderingsdrivna arbete. Vi är mycket nöjda med rekryteringen och glada över att hon vill vara del av vårt team, säger Dilsa Demirbag-Sten, verksamhetsansvarig på Berättarministeriet, i ett pressmeddelande.

LÄS ÄVEN:

Erik Wisterberg

erik@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.