Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Måndag26.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

Bengt Bengtzon tackas av på Expressen

Publicerad: 7 September 2009, 12:35
Uppdaterad: 6 December 2015, 16:15

Efter ett helt yrkesliv på Expressen tackar Bengt Bengtzon för sig. Att sluta jobba har han dock inga planer på.


39 år och åtta månader. Så länge har Bengt Bengtzon jobbat på Expressen, på alla positioner utom den som chefredaktör. När Dagensmedia.se når honom är han, i rollen som editionschef, mitt uppe i att göra sitt sista nummer av Expressen.

– Det är klart att det finns viss separationsångest men den har jag hunnit bearbeta det senaste halvåret. Jag har ju vetat om det här. Men jag kommer sakna det dagliga jobbet på Expressen, nyhetspulsen och alla vänner, men dem kommer jag ju att träffa ändå, säger Bengt Bengtzon.

Du har haft många positioner på tidningen, vilken har varit roligast?

– Jag började som reporter och redigerare och blev chef 1974. Allt har varit roligt men tiden som nyhetschef, editonschef och nattchef var nog roligast. Då har man varit i händelsernas centrum.

Höjdpunkter du minns?

– Våra två vita sidor i sporten i samband med vinter-OS i Albertville. Det gick jäkligt dåligt för Sverige, inga medaljer utan bara fiasko. På de här vita sidorna skrev vi inte ett ord om OS. Överst på ena sidan stod bara ”Här skulle vi ha skrivit om svenska framgångar” och längst ned ”Det blev inga framgångar”. Det blev ett jäkla liv om det där, sportredaktionen ville åka hem och The Sun gjorde en hel sistasida om det. Det är mycket man minns men främst är det de stora nyhetshändelserna, men att börja räkna upp dem kan lätt bli makabert.

Vad gör du på onsdag?

– Egentligen slutade jag den 2 juli och har tagit ut innestående ledighet sedan dess. Så jag har inte jobbat sedan semestern. Det här att jag jobbar som editionschef i dag är mest en rolig grej som Thomas Mattsson tyckte att jag skulle göra. Nu sitter jag mitt i det och det är jättekul.

Blir det hängmattan sen?

– Nej det är jag för otålig för. Däremot hoppas jag kunna styra min egen tid lite bättre. Det finns lite folk runt omkring som vill anlita mig som rådgivare, vi får se vad som händer med det. Jag tar uppdrag som jag tycker är intressanta och roliga.

Henrik Widell

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.