Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Måndag18.01.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

Belgiskt bolag nylanserar svenska vägkrogar med pr

Publicerad: 17 April 2002, 11:16
Uppdaterad: 6 December 2015, 17:16

Vägkrogarna i kedjorna Rasta, Holgersro och Route 66 byter namn och ska inom kort lanseras som Carestel på 23 orter runt om i landet. Marknadsföringen sker till att börja med genom pr innan en reklamkampanj startar.


Den belgiska koncernen Carestels Commercial Catering-division äger och driver vägkrogar i Belgien, Luxemburg, Danmark och Sverige. Nu ska koncernen samla sina vägkrogsvarumärken i Sverige under Carestel-namnet och lansera det nya konceptet i slutet av april.

Den svenska delen av bolaget har anlitat pr-byrån Real PR i Göteborg för att hantera all kommunikation de kommande tre åren. Både skapande av reklam och medieköp koordineras av Real PR.

- Vi har totalansvaret, säger Carolyn Johansson, projektledare Real PR.

Carestel köpte Route 66-kedjan 1998 och 1999 köptes också delar av Rasta-kedjan. De restauranger som köpts loss av privatpersoner kommer inte ingå i den nya kedjan.

Real PR har arbetat med att förankra det nya konceptet bland de anställda inför lanseringen som sker den 24 april.

Reklammakandet sker hos Real PR med hjälp av frilansande formgivare och copywriters. En mediebyrå är involverad för att köpa medier för Carestel-kedjans marknadsföring. Vilken mediebyrå det är vill inte Carolyn Johansson uppge, men hon säger att Real PR har beslutanderätt även kring medieköpen.

Innan någon reklamkampanj går av stapel ska konceptet lanseras med pr.

- Först ska vi presentera Carestel för medierna och hoppas att det ska ge oss pr. Därefter kör vi igång reklamen, säger Carolyn Johansson.

Carestel lovar i pressinbjudan till lanseringen att den nya restaurangkedjan blir "långt ifrån den gamla tidens vägkrogar".

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.