Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

"Bara Zlatan saknas"

Publicerad: 27 maj 2009, 08:49
Uppdaterad: 6 december 2015, 17:36

MTG TV:s programdirektör Anders Knave hoppas på rekordsiffror i kvällens Champions League-match.


Klockan 20.45 ikväll drabbar Barcelona och Manchester United samman i finalen i Champions League. Anders Knave vågar dock inte gissa hur många som följer matchen i TV6.

- Då kommer ni bara använda det emot mig. Men jag kan säga att det finns alla fundament för att det blir en rekordnotering. Kanske inte lika bra som kvartsfinalen i hockey, men väl i Champions League-sammanhang. Den här matchen har allt, det är väl bara Zlatan som saknas, säger han.

Hur viktig är Champions League för TV6?

- I en kanal som växer och som riktar sig mot män är så klart sportevent på den här nivån extremt viktiga tomtebloss i den totala leverensen. Sport är bra räckviddsbyggare och kan locka fler att upptäcka kanalen och dess övriga innehåll.

Ni har under hösten och våren lagt de bästa matcherna i betal-tv-kanalen Viasat Fotboll. Finalen går dock i TV6. Hur resonerar ni?

- Det finns vissa regleringar i avtalen om vad man får lägga i betal-tv. Det var ett medvetet val att lägga bra matcher i Viasat Fotboll för att haussa den och därmed köra lite sämre och färre matcher i TV6. Hur vi väljer att göra framledes återstår att se men finalerna kommer att fortsätta gå i TV6.

Martin Schori

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.