Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Onsdag25.11.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

Bangs styrelseordförande: Bråket gäller ekonomin

Publicerad: 19 Februari 2008, 05:34
Uppdaterad: 6 December 2015, 16:56

I går sa Bangs chefredaktör och redaktionschef upp sig. Nu berättar tidningens styrelseordförande Ursula Berge att anledningen var att styrelsen och redaktionen hade olika syn på tidskriftens ekonomiska framtid.


- Bangs styrelse vill organisera om verksamheten genom att vrida klockan tillbaka, sa chefredaktör Karin Eder-Ekman och redaktionschef Malena Rydell igår.

Ursula Berge menar att det är precis tvärtom.

- Styrelsen har inga synpunkter på det redaktionella innehållet. Vi vill skapa en trygg bas för tidningen. Kulturtidskrifter överlag behöver större ekonomisk stabilitet, säger styrelseordförande Ursula Berge.

Hon fortsätter:

- Därför har vi initierat ett förändringsarbete som innebär att vi ska stärka marknadsföringen och försäljningen i syfte att höja prenumerantstocken och få in mer intäkter.

Där hade Malena Rydell, Karin Eder-Ekman och styrelsen olika uppfattningar om hur arbetet skulle gå till.

I kölvattnet av debatten kring Mana kom även det statliga tidskriftsstödet att ifrågasättas av politiker och proffstyckare. Därför är det extra viktigt att stärka tidningens ekonomi, menar Urusla Berge.

- Framtiden för kulturtidskrifterna är inte lika säker som den varit tidigare. Därför vill vi offensivt försöka öka prenumerantstocken. Vi vill ha en community runt Bang, det krävs för att överleva, säger Ursula Berge.

Har ni hunnit tänka på några ersättare?

- Nej, vi fick reda på det här för typ tre timmar sedan. Vi har inte initierat arbetet än. Men det ger oss möjligheter att förutsättningslöst titta på tidskriftens framtid.

Hur ser du på Malenas och Karins insatser för Bang?

- Som jag sa, jag har inga synpunkter på det redaktionella innehållet, det är inte styrelsens uppgift. Vi har till och med skrivit in i stadgarna en tydlig formulering om den redaktionella friheten. Det här handlar strikt om att skapa bättre ekonomiska förutsättningar.

Martin Schori

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.