Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

"Ballar av stål är fejkat"

Publicerad: 18 maj 2009, 05:35
Uppdaterad: 6 december 2015, 16:26

I flera månader har rykten cirkulerat på nätet om att flera scener i Kanal 5:s "Ballar av Stål" skulle varit fejkade. Nu uppger Sveriges Radios "Medierna" att så är fallet. Kanal 5 nekar.


I den aktuella avsnittet går komikerna Martin Soneby fram till DIF- AIK- och Hammarbysupportrar när de dricker öl på pubar före derbymatcher. Efter att ha hetsat och häcklat dem tar han till flykten - med ett koppel av till synes uppretade supportrar efter sig. Vad som händer sedan får tittarna aldrig veta.

Men enligt envisa rykten i olika forum på nätet är scenerna riggade. Sveriges Radios "Medierna" har talat med anställda på två av pubarna där scenerna spelades in. De båda bekräftar att ett kamerateam kommit till platsen, bett om lov och sedan filmat tills scenen blev bra.

- All var riggat, det var fejk, säger en av pubägararna till Medierna.

Kanal 5:s presschef Dan Panas förnekar att scenerna fejkats. Martin Soneby väljer att varken dementera eller bekräfta uppgifterna. Enligt Medierna ska dessutom en av "huliganerna" vara den förre Strix-medarbetaren Richard Slätt, som jobbade med produktionen som inslagsproducent.

"Medierna" har inte talat med Richard Slätt. Men när Dagensmedia.se för ett par veckor sedan frågade honom om han har spelat huligan i programmet svarade han:

- Jag har också hört det ryktet, men det stämmer inte.

Här kan du se klippet.

Martin Schori

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.