Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Fredag27.11.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

Åsa Tillberg värvas till DN av sin mentor Thorbjörn Larsson

Publicerad: 19 Januari 2007, 07:06
Uppdaterad: 6 December 2015, 17:13

Thorbjörn Larsson värvar sin adept till jobbet som chef för Dagens Nyheters ekonomiredaktion.Efter tretton år lämnar Åsa Tillberg Dagens Industri.


- Förutom att han varit min mentor så är ju Thorbjörn Larsson en legend, det känns oerhört roligt att få arbeta med honom, säger Åsa Tillberg. I flera år har Thorbjörn Larsson, nytillträdd chefredaktör för Dagens Nyheter, varit Åsa Tillbergs mentor.

- Han är väldigt klok, väldigt vettig att prata med. Jag vet ju inte hur det är att ha honom som chef, men han är klok, säger Åsa Tillberg.

Därför tackade hon ja när Thorbjörn Larsson bad henne att lämna jobbet som redaktionschef på Dagens Industri och komma till Dagens Nyheter.

- Ja, han värvade ju mig eftersom han trodde att jag skulle göra ett bra jobb, han kände mig ju väl efter att ha varit min mentor, säger Tillberg.

Åsa Tillberg efterträder Thorbjörn Spängs, som blir biträdande nyhetschef.Tillberg poängterar att hon inte kommer att konkurrera med sina gamla kollegor på DI.

- Jag ska inte göra om DN till en affärstidning. Vi ska skriva för en mycket bredare publik. Det ska bli jättekul att komma till DN, som har en helt annan bredd. Och jag har ju ändå varit på DI i tretton år.

- Men jag kommer säkert att gråta när jag lämnar Dagens Industri.

Åsa Tillberg slutar som redaktionschef den sista februari, och kommer att tillträda jobbet på DN under mars.

Peter Fellman har utsetts till ny redaktionschef på Dagens Industri.

Niclas Rislundniclas@dagensmedia.se

Fredrik Svedjetun

Chefredaktör och ansvarig utgivare

fredrik@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.