fredag31 mars

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Artisten: "I morgon bitti stämmer jag dem"

Publicerad: 15 september 2008, 03:48
Uppdaterad: 6 december 2015, 16:40

Gefle Dagblad namngav en artist som gripits misstänkt för sexuellt tvång i Gävle. Nu stämmer artisten tidningen. "Mitt liv är raserat", säger han till Dagens Media.


MS

Martin Schori


Det var i lördags kväll som en känd svensk artist samt hans kamrat greps av polis i Gävle, misstänkta för våldtäkt respektive sexuellt tvång mot en 15-årig flicka.

Incidenten ska ha ägt rum i samband med en gymnasiefest. Nyheten togs upp av alla stora medier, och både Aftonbladet och Expressen slog upp den stort på sina förstasidor.

Artisten skriver i ett inlägg på sin blogg att han "ALDRIG någonsin våldtagit, misshandlat, tvingat någon till sex eller gjort en sådan typ av handling NÅGONSIN".

Samtidigt är han mycket kritisk till hur medierna hanterat situationen. Detta eftersom många av dem först skrev att han var anklagad för våldtäkt.

- Jag blev aldrig gripen för våldtäkt, det är ren lögn. Hela mitt liv har raserats i dag. Alla vet att det är om mig det står i tidningen, säger han när Dagens Media når honom sent på söndagskvällen.

Artisten tänker agera mot tidningarna.

- I morgon bitti direkt när jag vaknar ska jag lämna in en stämning mot alla som skrivit att jag är gripen för våldtäkt. Jag ska också skriva ett långt brev till Pressombudsmannen och prata med min advokat.

Artisten säger att han inte längre vill ställa upp för intervjuer med media efter det som inträffat.

- Om någon gymnasieungdom vill göra ett arbete om min musik eller om någon musikjournalist vill skriva om hur jag producerar den det gör jag självklart det, men inte annars, säger han.

Mest kritik riktar artisten mot Gefle Dagblad, den enda tidning som valt att namnge artisten. Maria Brander, ställföreträdande ansvarig utgivare på Gefle Dagblad, förklarar sitt beslut:

- Jag hade en diskussion med vår ansvarige utgivare i morse och vi resonerade som så att han är en känd artist och offentlig person. Det här var en stor gymnasiefest i staden och han var ett av dragplåstren. Då kände vi att det var ärligast att namnge honom, säger hon till Dagens Media på söndagskvällen.

Tidningen har gjort ett flertal försök att nå artisten under dagens, lägger hon till.

Han säger att han ska stämma er. Hur ser du på det?

- Det visste jag inte och kan därför inte kommentera det.

Varför skrev ni att han var misstänkt för våldtäkt?

- I det första pressmeddelandet som polisen skickade ut stod det att två personer var misstänkta för våldtäkt och sexuellt tvång. Men när vår reporter ringde upp visade det sig att bara den ena var gripen för våldtäkt och nu är det ändrat, säger Maria Brander.

Aftonbladet och Expressen igår

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev