tisdag28 mars

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Artisten förbereder tvåfrontskrig mot pressen

Publicerad: 16 september 2008, 03:45
Uppdaterad: 6 december 2015, 16:40

I går eftermiddag kom beskedet att han frias från misstankarna om sexuellt tvång. Nu förbereder artisten tillsammans med sin advokat ett tvåfrontskrig mot en rad av Sveriges tidningar.


EW

Erik Wisterberg

erik@dagensmedia.se


- Vi håller just nu på att samla ihop allt material från lokala och rikstäckande medier. Sedan ska vi granska innehållet för att se hur vi kan gå vidare, säger artistens advokat Sargon De Basso, till Dagens Media och fortsätter:

- Vi ska gå vidare både genom att driva förtalsmål mot de tidningar som gjort sig skyldiga till det, och via Pressombudsmannen.

Vilka tidningar som artisten ska driva processer mot är i dagsläget inte klart. Men Sargon De Basso räknar med att veta det i slutet av denna vecka.

- Jag kan säga så här. Gefle Dagblads beslut att publicera både namn och bild är synnerligen uppseendeväckande. Det är synnerligen allvarligt och fullkomligen omotiverat, särskilt eftersom utredningen lades ned.

Enligt Sargon De Basso var dock Gefle Dagblad inte ensamma om att berätta vem "den kända artisten" var. På sin blogg har artisten efterlyst tips och skärmdumpar för att bevisa detta.

- Gefle Dagblads namnpublicering slog igenom. Jag vet att det finns fler tidningar som har publicerat namn.

- Flera av bloggens läsare läsare har hört av sig och sagt att man med lätthet har kunnat förstå att det är min klient även i medier som inte har publicerat namn. Till exempel har man använt bilder som man tidigare har publicerat omaskade, säger Sargon De Basso.

På sin blogg skriver artisten att han hädanefter ska dra sig ur offentlighetens ljus och endast ställa upp på intervjuer vid specifika tillfällen.

- Min klient är oerhört kränkt och upprörd. Först blev han anklagad för en sådan sak. Sedan skickade polisen i Gävle ut ett pressmeddelande med anklagelserna och hans namn. Sedan visade Gefle Dagblad det oerhört dåliga omdömet att publicera hans namn. Han blev kränkt tre gånger om och det är svårt att nu överblicka skadorna, säger Sargon De Basso.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev