Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Fredag23.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

Arne Eggen: "Leo Burnett behöver en svensk vd"

Publicerad: 10 Juni 2002, 13:41
Uppdaterad: 6 December 2015, 17:15

Leo Burnetts avgående vd, norske Arne Eggen, tror att Leo Burnett i Sverige har större chans att lyckas i kommunikationsbranschen med en svensk vd. Han ser sitt arbete på Leo Burnett som avslutat.


- Jag har varit på min post i tre år nu och jag tror att Leo Burnett Stockholm ska ha en svensk vd, med god förankring i svenskt näringsliv i fortsättningen, säger han och fortsätter:

- Jag arbetade längre än det var tänkt med mitt uppdrag och nu anser jag mig ha avklarat det som jag kom hit för att göra.

Vad har du gjort?

- Vi har diversifierat verksamheten. Tidigare var vi ett bolag. Nu har vi utvecklat oss och stärkt de olika delarna. Bland annat har vi byggt upp den interaktiva delen, men även event står starkt idag. Leo Burnett är idag lite duktigare på varje område vi verkar inom.

Arne Eggen ser på tiden på Leo Burnett som en samling tuffa år.

- Det är klart att arbetet har varit tufft. Att vi byter ledning nu tror jag är rätt. Jag tror att den utveckling mot A-Com vi startade var rätt, och att det är bra att bolaget får göra den resan klart så tillvida att Björn Larsson tar över Leo Burnett.

Vad ska du göra?

- Jag tar en lång semester. Men jag blir kvar i Stockholm och återkommer när jag kan berätta vad som väntar härnäst. Men först ska vi klara av vd-bytet på ett schysst sätt, både internt och externt, säger han.

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.