Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tisdag20.04.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

Arbetsförmedlingens informationschef kliver av

Publicerad: 30 Augusti 2012, 08:54
Uppdaterad: 6 December 2015, 14:13

UPPDATERAD. Arbetsförmedlingen lånar ut informationschefen Greta Svensson till organisationen World Association of Public Employment Services. Där ska hon arbeta som kommunikationsexpert.


Ämnen i artikeln:

Arbetsförmedlingen

World Association of Public Employment Services, eller WAPES, är en global organisation för offentliga arbetsförmedlingar med medlemmar i över 90 länder.

Ordförandeskapet i organisationen löper över tre år och har sedan i juni legat hos Sverige. Det är bakgrunden till att Greta Svensson rekryterats som kommunikationsexpert.

– Det är jätteroligt. Jag har varit inne och nosat på liknande jobb tidigare men det har varit kortare projekt. Det här är ju ett långsiktigt treårigt uppdrag som kommer ge fler konkreta resultat, säger hon till dagensmedia.se.

På WAPES kommer Greta Svensson att vara placerad på organisationens kontor i Bryssel och ambitionen är att förbättra kommunikationen internt.

– Mitt främsta uppdrag är att förbättra kommunikationsarbetet mellan medlemsländerna. Men jag kommer också att arbeta med en del extern information som exempelvis förbättringar av sajten. WAPES har otroligt mycket viktig och matnyttig information som skulle kunna förmedlas på webben.

Tidigare har Greta Svensson bland annat arbetat som informationschef både på Räddningsverket och på Expressen. Hon har också arbetat med kommunikation på Ericsson och En Rökfri Generation. Nyligen var hon också i hetluften i samband med granskningen av Arbetsförmedlingens köp av pr-tjänster.

WAPES bildades 1988 och har över en miljon medarbetare i världen.

Dante Thomsen

Ämnen i artikeln:

Arbetsförmedlingen

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.