Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Lördag28.11.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

Appelberg ökar vinsten – och rekryterar

Publicerad: 12 Juli 2011, 07:45
Uppdaterad: 6 December 2015, 15:04

Kundtidningsförlaget Appelberg lyckades inte öka intäkterna efter det tuffa 2009. Men vinsten ökar rejält – samtidigt som man rekryterar tungt från Reader's Digest.


Ämnen i artikeln:

Appelberg

Efter ett rekordstarkt 2008, med en omsättning på 94 miljoner kronor, rasade Appelbergs intäker under krisåret 2009 med 20 miljoner.

– 2009 var ett svårt år för hela vår bransch. Men i slutet av 2009 och våren 2010 har vi känt att det blåser medvind, sa Calle Ericsson, vd för Appelberg, nyligen till dagensmedia.se.

Men trots nya kunder som Alfa Laval, Handelsbanken och Bilprovningen lyckades man inte öka intäktsflödet nämnvärt under 2010, enligt ett färskt bokslut.

Däremot ökade vinsten rejält, främst tack vare minskade övriga kostnader för bolaget. År 2010 uppgick rörelseresultatet till 6,8 miljoner kronor, jämfört med 1,1 miljoner föregående år.

Appelberg, som ägs av Stampen, har 51 anställda. Det senatse tillskottet är Eriq Agélii, som därmed slutar som chefredaktör för Reader’s Digest. Han var tidigare chefredaktör för Coop Mersmak, men har också en bakgrund på Appelberg.

– De senaste åren har varit så omvälvande för hela branschen att det känns som en nystart för mig. Uppdragen är betydligt bredare och mer komplexa i dag än för fem år sedan och det lockar mig att få jobba med många olika kanaler, säger Eriq Agélii i ett pressmeddelande.

På Appelberg blir han projektledare och redaktör.

Martin Schori

Ämnen i artikeln:

Appelberg

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.