Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Lördag19.09.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

Anton Glanzelius till TV4

Publicerad: 28 April 2008, 07:44
Uppdaterad: 6 December 2015, 16:51

Anton Glanzelius byter MTG och TV3 mot TV4. Han får en nyinrättad tjänst som chef för strategi och utveckling inom TV4-Gruppen.


Anton Glanzelius har tidigare varit på TV4 som projektledare och exekutiv producent på programavdelningen. Men kommer närmast från TV3 där han haft en tjänst som innehållschef.

Tjänsten på TV4 innebär att Anton Glanzelius ska utreda, bereda och presentera stora programsatsningar, jobba med omvärldsbevakning och tablåanalys.

- Det var nästan helt omöjligt att tacka nej. Dels får jag gå tillbaka till TV4 som jag gillar mycket och dels är det ett jobb som känns oerhört svårt och därmed utmanande, säger Anton Glanzelius.

Han fortsätter:

- Jag får jobba strategiskt med hur man möter tittarnas önskemål vad gäller innehåll och beteende. Folk väljer att titta på internet och via mobilen så att jobba med hur tv ska fortsätta vara en stark kanal är en fantastisk rolig och svår uppgift.

Hur känns det att lämna TV3?

- Det känns tråkigt. Jag gillar TV3 och MTG väldigt mycket, och Anders Knave och Hasse Breitholzt är två bra chefer.

Anton Glanzelius tillträder tjänsten på TV4-Gruppen efter sommaren.

TV3 och TV6 har inte hunnit rekrytera någon efterträdare till Anton Glanzelius.

- Vi har inte levt så länge med att han ska sluta. Anton är en klippa och blir inte lätt att ersätta, säger Hasse Breitholtz, vd på TV3 och TV6.

Fredrik Svedjetun

Chefredaktör och ansvarig utgivare

fredrik@dagensmedia.se

Madeleine Nilsson

Redaktör

madeleine@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.