Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Anonym donator skänker bort nästan 750.000 i reklam

Publicerad: 22 februari 2007, 12:07
Uppdaterad: 6 december 2015, 17:10

En privatperson skänker bort ett reklamutrymme värt nästan 750.000 kronor till barn- och ungdomsorganisationer. Reklamen ska sändas i Nonstop Televisions tv-kanal Star. "Jag vill göra något positivt", säger donatorn till Dagens Media.


FS

Fredrik Svedjetun

fredrik@dagensmedia.se


Dagens Media har under en längre tid varit i kontakt med en person som sedan en tidigare affär med Nonstop Television har rätt till reklamutrymme i Star värt 737.300 kronor brutto.

Efter många turer väljer donatorn nu att skänka bort allt reklamutrymme till organisationer som arbetar med att hjälpa barn och ungdomar i nöd.

- Medieutrymmet och reklamtiden var en del av en affärsuppgörelse som sträcker sig tillbaka till 2001, säger donatorn, som har bett om att få vara anonym, till Dagens Media.

Donatorn fortsätter:

- I stället för att använda tid och resurser på att undersöka värdet på medieutrymmet bestämde jag mig för att göra något positivt för andra, och som föräldrar finns det inget bättre än att ge det till barn- och ungdomsverksamhet.

Den anonyma donatorn har fått ett pris på 2000 kronor per 30-sekundersspot. Det innebär att organisationerna kommer att tilldelas cirka 370 spotar i Star.

- För organisationer, som till exempel Bris eller Rädda Barnen, finns det ett värde att få ännu mer uppmärksamhet och fokus på vad de gör.

Efter att ha läst Dagens Industri i dag, om att den nya Unicef-chefen Anna Ryott tror på ökad givmildhet, har donatorn beslutat att ge en del av reklamtiden till Unicef.

Donatorn kommer själv att kontakta resten av de organisationer som donatorn vill skänka reklamtid till.

Ignas Scheynius, vd på Nonstop Television, säger till Dagens Media:

- Det här är en del av en affärsuppgörelse och vi ser mycket positivt på detta initiativ till att låta annonsutrymmet gå till välgörande ändamål.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev