Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Måndag26.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

Annonsfinansierade deckare startar i Värmland

Publicerad: 6 Juni 2002, 07:18
Uppdaterad: 6 December 2015, 17:15

Sellin & Partner ger ut en annonsfinansierad deckar-serie. Den första boken kommer till hösten och är skriven av pseudonymen Kim Fors.


Varje deckare i serien ska utspela sig i ett landskap. Den första, med arbetstiteln "Dolda rum- ett värmländskt brott" utspelar sig i Värmland, bland annat på dansrestaurangen Sandgrund.

Fem sponsorer har köpt in sig i boken. Vilka det är vill inte Sellin & Partners förlagschef Anders Mård avslöja.

- Vi kommer att presentera dem i samband med att vi lanserar boken vid bokmässan i Göteborg till hösten. Vi räknar med att få mycket uppmärksamhet, säger han.

En sponsor blir omnämnd ett antal gånger i boken.

- Men sponsorerna får inte påverka handlingen.

I sponsoravtalen ingår också att sponsorerna ska marknadsföra boken. Upplagan som går till bokhandeln ligger på 4.000 exemplar. Därutöver trycker Sellin & Partners en upplaga på ytterligare 5.000 - 50.000 ex som får användas av sponsorerna. Denna upplaga kan förses med sponsorernas logotyp.

Anders Mård vill inte uppge hur mycket en sponsorplats kostar.

Sponsorerna täcker kostnaderna för boken, uppskattningsvis 400.000 kronor. Det tyder på att de fem sponsorerna lägger cirka 80.000 kronor för sina platser.

- Jag vill inte säga hur mycket en sponsorplats kostar, säger Anders Mård.

Under pseudonymen Kim Fors döljer sig Anders Mård som har skrivit boken tillsammans med Alf Ohlén, känd för att ha drivit Affärspress med Lars Torekull.

Varför Kim Forsell?

- Det är ett androgynt namn. Med en pseudonym kan vara öppna för att ta in andra författare.

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.