Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Måndag12.04.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

Annie Wegelius skönstaxeras

Publicerad: 17 Januari 2009, 10:57
Uppdaterad: 6 December 2015, 16:24

Trots påminnelser har SVT:s programdirektör Annie Wegelius inte lämnat in någon deklaration för sina inkomster 2007. Skönstaxering och straffavgift blev resultatet.


Dagensmedia.se kunde i onsdags avslöja att SVT:s programdirektör Annie Wegelius låtit bli att deklarera inkomster på hundratusentals kronor i samband med försäljningen av aktier i det Schweiziska bolaget Viviance.

Efter utredning av Skatteverkets utlandsenhet upptaxerades Annie Wegelius för taxeringsåren 2003, 2004, 2005 samt 2006.

Nu uppdagas fler oegentligheter kring Annie Wegelius skatteaffärer. Aftonbladet skriver i dag att Annie Wegelius inte har inkommit med någon självdeklaration för inkomster under 2007.

I december 2008, sex månader efter sista inlämningsdag, fattade därför skattenämnden beslut om att skönstaxera SVT-direktören. Hennes slutgiltiga skatt blev på 730.309 kronor, vilket enligt Aftonbladet är 65.000 kronor mer än vad som har betalats in.

Förutom beloppet ska Annie Wegelius även betala en straffavgift på 3.000 kronor.

Annie Wegelius säger till Aftonbladet att hon inte har lämnat in deklarationen för 2007 på grund att hon där hade för avsikt att deklarera kapitalvinsten från aktieförsäljningen i Viviance.

Som Dagensmedia.se tidigare har berättat är Annie Wegelius och Skatteverket inte överens om det exakta beloppet.

- När de här beloppen som rör den här försäljningen är justerade i den dialog som jag för med Skatteverket så avser jag att ta upp de beloppen i min inkomstdeklaration för 2007. Det är en medveten handling från min sida, säger Annie Wegelius till Aftonbladet.

Erik Wisterberg

erik@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.