Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Anna Rastner blir programchef för TV4-Gruppen

Publicerad: 17 juni 2015, 07:43
Uppdaterad: 6 december 2015, 11:58

Anna Rastner har utsetts till ny programchef för TV4-Gruppen. Samtidigt får Jakob Hansson utökat ansvar i rollen som utvecklingschef.


Ämnen i artikeln:

TV4

TV4:s programchefsroll har tidigare inneburit ett brett ansvar för produktion, personal, administration.

Nu delas den upp i två tjänster.

Anna Rastner, idag digital programchef, blir ny programchef för TV4-Gruppen. Utvecklingschefen Jakob Hansson får ett utökat ansvar för programutveckling, omvärld och format.

– Med sin bakgrund som ansvarig för digitalt innehåll är Anna Rastner som klippt och skuren för att som ny programchef skapa en sammanslagen innehållsverksamhet där digitalt och linjärt möts fullt ut. Jakob Hansson kan nu som chef för utvecklingsgruppen ägna hela sitt fokus på att ur dagens enorma utbud hitta de starkaste idéerna, säger Cathrine Wiernik, programdirektör allmän-tv på TV4-Gruppen, i ett pressmeddelande.

Anna Rastner:

– Vi befinner oss i en stor omställning där vi ska leverera både starkt linjärt innehåll och utvecklas snabbt i den digitala omställningen.  Våra satsningar på svenskt innehåll är det som särskiljer oss och gör oss konkurrenskraftiga. Den nya organisationen bidrar till att vi kan säkra det fortsatt bästa utbudet av svenskt innehåll.

Samtidigt blir Pelle Porseryd, i dag exekutiv producent, en av två produktionschefer på  TV4:s programavdelning, ihop med Susanna Jacobsson.

Under utvecklingschefen blir Niklas Vestberg, i dag exekutiv producent, ansvarig för format- och omvärldsbevakning samt licens- och optionsförhandlingar för internationella format.

Malin Knave, i dag produktionschef, kommer att ingå i gruppen.

TV4:s tidigare programchef Maria Mowbray lämnade TV4-Gruppen i februari i år. Sedan dess har Jakob Hansson varit tillförordnad programchef.

LÄS OCKSÅ:

Fredrik Svedjetun

Chefredaktör och ansvarig utgivare

fredrik@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

TV4

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev