Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Söndag20.09.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

Anna Jaktén får Per Wendels pris

Publicerad: 11 November 2008, 11:09
Uppdaterad: 6 December 2015, 16:36

Anna Jaktén, reporter på SR-programmet Kaliber, får Per Wendels pris som årets nyhetsjournalist. Priset delades i dag ut för tredje gången.


I juryn ingår Otto Sjöberg, chefredaktör Expressen, Kajsa Ericson, chef på nyhetskanalen.se på TV4, Kjell Dabrowski, tv-producent och Peppe Engberg, publicist. Prischecken är på 75.000 kronor.

Juryns motivering:

"När nattmörkret lagt sig över radiohuset i Göteborg har hennes lampa ofta fortsatt brinna. När makthavaren talat ur hjärtat har hennes dolda mikrofon fångat de nödvändiga bevisen. Med fokus på de utsatta har hon tittat in i gästarbetarnas vidriga bostäder och försökt få svar på varför invandrarbarnen inte får lära sig läsa. I den sammansvetsade redaktionen bakom radioprogrammet "Kaliber" har Anna Jaktén i Pelle Wendels anda under en rad år bedrivit ett klassiskt reporterarbete på fältet. Hennes berättelser har bidragit till att bredda den svenska avslöjarjournalistiken."

Tidigare pristagare är Fredrik Sjöshult och Jan Mosander. Per Wendels pris instiftades av Expressen för tre år sedan för att hedra den tidigare Expressen-medarbetaren som avled i cancer.

Madeleine Nilsson

Redaktör

madeleine@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.