måndag27 mars

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Andréasson ska lyfta okänt emirat i Förenade Arabemiraten

Publicerad: 29 september 2008, 10:48
Uppdaterad: 6 december 2015, 16:39

Emiratet Sharjah i Förenade Arabemiraten har tröttnat på att vara en mellanlandningsdestination för svenskar som ska resa vidare till Asien. Därför har de gett Andréasson Pr uppdraget att göra emiratet mer känt i Sverige.


HW

Henrik Widell


Andréasson Pr fick uppdraget genom ett vanligt pitch-förfarande och har redan flera aktiviteter på gång.

- Vi ska anordna resor för journalister ner till Sharjah. Det är ett viktigt för att journalister på resemagasin och dagspress ska bli mer medvetna om allt som Sharjah har att erbjuda. Sedan ska vi också bearbeta researrangörerna, säger Petter Andréasson, vd på Andréasson Pr.

Sharjah ligger granne med Förenade Arabemiratens kanske mest kända emirat, Dubai. Från Dubai är det bara 30 minuter med bil till Sharjah.

- Emiratet har ett stort utbud av kulturella institutioner och djurparker i världsklass. Vi ska profilera Sharjah som det familjevänliga alternativet. För utöver allt annat som finns att uppleva så serverar Sharjah, till skillnad från Dubai, inte alkohol.

Är det enbart positivt?

- Ja det tror jag. Vill man festa åker man ändå inte till Sharjah.

Ingen öl till maten heller med andra ord?

- Vill man dricka öl så kan man ta med den sig från flyget eller ta en taxi till Dubai eller något av de andra emiraten som ligger 15 minuter bort med taxi.

Sedan tidigare har Andréasson lågprisflygbolaget Ryanair och Egyptiska Turistrådet som kunder inom resebranschen.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev