Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Måndag21.09.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

Andreas Jerat tar över Svenska Spels pressavdelning

Publicerad: 1 December 2015, 10:07
Uppdaterad: 26 Maj 2016, 07:40

Svenska Spels nya presschef Andreas Jerat om bolagets roll när marknaden förändras i grunden.


Ämnen i artikeln:

Svenska Spel

Sedan Johan Tisell slutade efter sommaren har Anette Törnqvist fungerat som tillförordnad presschef för den statliga speljätten Svenska Spel.

Nu plockar Svenska Spel in Andreas Jerat, som närmast kommer från rollen som ansvarig för pr och sociala medier på Sats.

Andreas Jerat ser stora kommunikativa utmaningar framför sig, då en utredning pågår som syftar till att öppna den svenska spelmarknaden för utländska aktörer via ett licenssystem.

– I dag har Svenska Spel ett monopol som i praktiken inte fungerar eftersom utländska spelbolag kan erbjuda sina tjänster mot svenska spelare via nätet. Det kommer att hända mycket och kommunikationen kommer att ha stor betydelse för Svenska Spel framöver, säger Andreas Jerat till Dagens Media.

Andreas Jerat ser dock att den kommande förändringen innebär möjligheter för Svenska Spel.

– För oss går spelansvaret alltid före vinstintresset. Det är viktigt att framhålla oavsett vad som händer med spelmonopolet. För oss är det viktigt att fortsätta att kommunicera spelasvar och visa att vi menar allvar med det.

– Genom att agera ansvarsfullt och erbjuda produkter med spelansvar kan vi fortsätta att vara attraktiva även på en omreglerad spelmarknad.

Svenska Spels kommunikationsavdelning är delad mellan huvudkontoret i Visby och kontoret i Sundbyberg, utanför Stockholm. Andreas Jerat gör sin första arbetsdag i dag, och kommer att jobba från kontoret i Sundbyberg.

Han kommer bland annat att ansvara för Svenska Spels konsulter inom omvärldsbevakning och pr. Andreas Jerat kan i dagsläget inte svara på om det blir några förändringar på byråfronten.

– Vi får se vad som händer på den fronten framöver. Jag började i dag, så jag har inte hunnit sätta mig in i den biten än.

Erik Wisterberg

erik@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Svenska Spel

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.