Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera
SökNyheter

Andreas Dahlqvist lämnar DDB

Publicerad: 31 Maj 2011, 12:12
Uppdaterad: 6 December 2015, 15:08

Andreas Dahlqvist, kreativ chef och partner på DDB Stockholm, lämnar byrån. Istället blir han vice ordförande och executive creative director på McCann NewYork.


- Jag blev helt enkelt erbjuden en utmaning jag inte kunde tacka nej till. Jag har jobbat i New York tidigare och alltid känt att jag någon gång vill tillbaka, skriver Andreas Dahlqvist i en mejlkommentar.

– Samtidigt är det vemodigt att lämna, och DDB Stockholm kommer alltid att ha en väldigt speciell plats i mitt hjärta. Att fått vara med om att bygga den här byrån sten för sten har varit en fantastisk resa. Jag lämnar en extremt vass byrå med fantastiska människor som jag kommer att sakna, fortsätter han.

Han tillträder sin nya tjänst i september.

Enligt DDB Stockholms vd Niclas Melin betyder avhoppet ingen förändring för byråns dagliga verksamhet.

– Självklart är det tråkigt då Andreas är en vän, partner och kollega. Men att han tar ett erbjudande om att få jobba på högsta nivå i reklamens huvudstad New York är inget att förvånas över. Vi önskar honom lycka till och det är inte omöjligt att våra vägar korsas igen framöver, skriver Niclas Melin.

Andreas Dahlqvist är den tredje högprofilerade svenska kreatören att gå till McCann, ett nätverk som just nu genomför en rekryteringsoffensiv. Nyligen tillträdde Linus Karlsson som chef för McCanns New York-kontor och det var han som rekryterade Andreas Dahlqvist.

Dessutom har även Farfar-grundaren Matias Palm Jensen anslutit till McCann. I samband med det flaggade han för att flera svenskar skulle vara på väg in.

– Jag tror folk kommer häpna över vilka som går till McCann, sa Matias Palm-Jensen till dagensmedia.se.

Kristin Djerf

kristin.djerf@dagensmedia.se


Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.