Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Fredag18.09.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

Anders Rydell blir chefredaktör

Publicerad: 24 November 2008, 13:34
Uppdaterad: 6 December 2015, 16:35

Anders Rydell, som tillsammans med Klas Ekman skrivit boken "Byt namn! och andra sätt att lyckas som journalist" blir chefredaktör på tidningen Konstnären. "Det är en kvällstidning för konstbranschen", säger Anders Rydell.


Den hypade boken Byt namn! lanserades för någon månad sedan. I boken ger Anders Rydell, tillsammans med frilansjournalisten Klas Ekman, råd om hur man myglar och mutar sig fram i mediebranschen. Bon-redaktören Anders Rydell har dock inte behövt använda sina knep för att få chefredaktörsjobbet på Konstnären.

- Nej, jag blev head-huntad. Men jag antar att en bok är alltid ett bra sätt att synas, precis som vi skriver i Byt namn, säger han.

Konstnären ges ut av Konstnärernas Riksorganisation.

- Det är en tidning som inte är vinstdrivande så vi behöver inte tänka kommersiellt utan konstnärerna kan verkligen få utrymme att uttrycka sig. Samtidigt är det en kvällstidning för konstbranschen - som skriver om bråken och konflikterna, säger Anders Rydell.

Ska du fortsätta på Bon?

- Det kommer jag att göra till min död.

Konstnären ges ut med fyra nummer per år. Anders Rydell ersätter Martin Aagård som nyligen lämnade tidningen för Aftonbladet Kultur.

Martin Schori

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.