Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Anders Palmgren lämnar TV4

Publicerad: 23 december 2014, 07:59
Uppdaterad: 6 december 2015, 12:17

Den tidigare redaktionschefen lämnar TV4 Nyheterna efter 21 år.


Efter över 20 år på TV4 meddelar Anders Palmgren att han lämnar kanalen. Bakgrunden till hans sorti är den omorganisation som genomförts på nyheterna under hösten.

– Jag vill helt enkelt inte gå baklänges in i framtiden. Det har under hösten gjorts en ny bemanningsplan på nyheterna vilket innebär att alla ska in på schema. Jag vill inte gå in på detaljer men ibland är bra för bägge parter om man går vidare. Vi var överens och det finns inga bad feelings, säger Anders Palmgren till Dagens Media.

Enligt Anders Palmgren har omorganisationen lett till att flera erfarna medarbetare valt att sluta under hösten, bland annat Jonas Gummesson som nyligen lämnade för SvD, samt Ulf Traneborn, tidigare dagchef.

– Det står varje ledning fritt att organisera som de vill. Men hade jag stannat kvar i det här läget hade jag att blivit sur och grinig, säger Anders Palmgren.

Under åren på TV4 har Anders Palmgren varit med och byggt upp Ekonominyheterna, först i samarbete med Dagens Industri, senare på TV4. Han var redaktionschef på TV4 Nyheterna fram till i våras då han fick titeln senior reporter.

– Det är en rätt vanlig titel i anglosaxiska länder. Har man jobbat längre så markera titeln en erfarenhet. Man gör inte de dagspuckar som juniorreportrarna gör utan jobbar mer med analys. Det kom till som en alternativ karriärväg för erfarna reportrar som inte ville bli chefer, säger Anders Palmgren

Som övriga milstolpar i karriären nämner han rapportering från Estoniakatastrofen, mordet på Anna Lindh och bevakningen av Göran Perssons karriär. Nu ska han ta det lugnt ett tag och funderar på framtida uppdrag.

– Jag en bok i höstas med P.G Gyllenhammar vilket var väldigt stimulerande. Kanske blir det mer sådant. Jag tror också att jag tack vare min erfarenhet kommer att kunna hjälpa företag, tidskrifter eller TV-bolag med olika saker. Men just nu ska jag bara ta det lugnt och fundera.

Anton Andersson

anton.andersson@dagensmedia.se

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev