Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Anders Nettelbladt lämnar Sport-Expressen

Publicerad: 14 april 2015, 06:26
Uppdaterad: 6 december 2015, 12:06

Anders Nettelbladt lämnar Expressens sportdel för att arbeta med ett nytt projekt för Expressens trafik.


Det var 2012 som Svenska Fans-grundaren Anders Nettelbladt klev in i rollen som sportchef på expressen.se och tog över efter Daniel Berglund. Ett år senare blev han sportchef för Expressen, därmed för tidningens sportredaktion samt alla dess kanaler. Nu kan Dagens Media avslöja att han lämnar uppdraget för en ny tjänst på Expressen. Exakt vad han ska göra vill han dock inte avslöja.

– Det här är inget vi kommunicerar mer än att det handlar om att vi ska utveckla vår trafik till Expressen. Tidigare har jag jobbat med sporten och nu ska jag jobba centralt med ett trafikprojekt, säger Anders Nettelbladt till Dagens Media och fortsätter:

– Det känns jättebra. Jag har haft en jättebra tid på sporten och vi har tagit väldigt stora kliv. Nu får jag chansen till en ny och utmanande roll.

Under åren på Sport-Expressen har Anders Nettelbladt bland annat varit med under tidningens nya satsning på e-sport. Till Dagens Media säger han att de nya arbetsuppgifterna på Expressen inte är främmande för honom.

– Jag har haft många olika projekt inom Expressen och även tidigare på Svenska Fans. Det är väldigt stimulerande att vara på en sådan arbetsplats som Expressen är, eftersom man får chans att utmana sig själv och göra nya saker som förhoppningsvis utvecklar Expressen, säger Anders Nettelbladt.

I dag börjar han på den nya tjänsten. Tillförordnad sportchef blir Pär Andersson, som tillträdde sin nya tjänst i går.

– Jag har delvis hållit på med det här projektet även tidigare, så det är inget som börjar från noll. Nu får jag göra det här till hundra procent och sporten får en ny chef som kan utveckla den framåt, säger Anders Nettelbladt och fortsätter:

– Det kommer att bli jättebra. Pär är väldigt duktig.

LÄS OCKSÅ:

Andreas Gabrielsson

andreas.gabrielsson@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.