Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Torsdag27.02.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

Anders Knave om förändringarna på TV8

Publicerad: 19 November 2008, 13:52
Uppdaterad: 6 December 2015, 16:35

De nischade svenska egenproduktionerna kastas ut. Istället tar TV8 in fler amerikanska serier och snabbrepriser från TV3. "TV8 ska få en tydligare tablå", säger Viasats programdirektör Anders Knave.


MTG Sveriges vd Manfred Aronsson har nu inlett förändringsarbetet med TV8 och ZTV. Som man tidigare flaggat för kastar man ut de mindre egenproduktionerna, som lockat blygsamma tittarsiffror. Istället lägger MTG in snabbrepriser och amerikanska serier.

I ett första led stryks program som Studio Virtanen, SvD Kultur och Resumé-tv ut tablån. Dessutom har Belinda Olsson gått till konkurrenten TV4s program Kvällsöppet.

- I och med att vi har skapat en organisation för fri-tv-kanalerna jobbar vi med att hitta ett tablå-språk där de här fyra kanalerna kan koordinera med varandra. Vi gör nu en tydligare och lättare tablåstruktur, ZTVs och TV8s tablåer har varit väl snåriga innan. Vi tror att detta ska ge fler tittare som stannar längre, säger Anders Knave.

Exakt vilka program som lever vidare är inte helt spikat, säger Anders Knave.

- Men de här två kanalerna måste välja program som klarar av att leverera tittare för den slot som de har, säger han.

Som Dagens Media tidigare berättat är en av nykomlingarna tidnings-kvinnan Amelia Adamos tv-show. Dessutom har Fredrik Virtanen fått uppdraget att utreda ett nytt koncept, då hans nuvarande format Virtanen + sällskap läggs ned.

- Vi kommer att ta ställning till Fredriks förslag när det ligger på bordet. Vi har ambitionen att behålla våra profiler men i vissa fall hitta en utvecklad kostym, säger Anders Knave.

Det blir färre egenproduktioner, men vad blir det mer av?

- Vi kör redan snabbrepriser av Insider och Efterlyst. Vissa amerikanska serier kommer att tillkomma.

Fortsätter ni att lägga in sport?

- Med sin nuvarande profil kan TV8 husera viss sport, ja.

Hur stor ska kanalen bli?

- Den får bli hur stor som helst, höll jag på att säga. Vi har precis initierat ett kanalprofilsarbete där vi ska syna dem utifrån hur de positionerar sig från varandra. Vi vill hitta ett samspel och förhindra att de tuggar på varandra. Men kan väl ana att TV3 kommer att fortsätta att vara den tunga motorn inom en överskådlig framtid. Det återstår att se hur stor ZTV och TV8 blir, men jag tror inte att vi kommer att ha fyra lika stora kanaler.

Martin Schori

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.