Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera
SökNyheter

Anders Jensen får toppjobb på MTG

Publicerad: 23 Maj 2014, 06:12
Uppdaterad: 6 December 2015, 12:37

Lämnar TDC Group för ny roll bredvid vd Jørgen Madsen Lindemann.


Ämnen i artikeln:

TelenorMTG

Anders Jensen börjar sitt nya jobb den 1 augusti. Han rekryteras från it-bolaget TDC Group, där han ansvarat för konsumentavdelningen från Danmark.

Han har tidigare varit vd för Telenor i Ungern, vd för Grameenphone (Bangladesh ledande telekombolag), samt marknadschef för Vodafone/Telenor i Sverige.

Hans nya tjänst som Executive Vice President vid MTG är en ny tjänst inom mediehuset. Jensen, som kommer att rapportera direkt till vd och koncernchef Jørgen Madsen Lindemann, får bland annat det övergripande ansvaret för utvecklingen av koncernens skandinaviska reklamfinansierade tv- och radioverksamheter.

Ländernas respektive vd kommer att rapportera till Anders Jensen, som även tar del i MTG:s ledningsgrupp, som för närvarande består av tio personer.

– Videotittande ökar och tv fortsätter vara annonsörernas val när det gäller att nå stor publik i attraktiva målgrupper. Samtidigt är radio ett perfekt komplement till tv när det gäller räckvidd på dagen – både online och offline, såväl ute som i hemmet. Dessutom är MTGs skandinaviska fri-tv-kanaler också väletablerade som en viktig del av bredbansoperatörernas innehållsutbud, säger Anders Jensen om sitt nya jobb i ett pressmeddelande.

Simon Andrén

simon.andren@dagensmedia.se


Ämnen i artikeln:

TelenorMTG

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.