Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tisdag27.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

Anders Jensen blir vd för MTG Sverige

Publicerad: 20 Maj 2015, 06:39
Uppdaterad: 6 December 2015, 12:01

MTG förändrar ledningsstrukturen – Anders Jensen, chef för fri-tv och radio i Skandinavien och vd för MTG TV, blir vd för MTG Sverige med ansvar för fri-tv, betal-tv och radion.


Ämnen i artikeln:

MTG

Samtidigt utses Kim Poder till vd för MTG Danmark och Trygve Rønningen till vd för MTG Norge.

Jonas Karlén, vd för Viasat, utses till vd för Viaplay. Viaplay ingår – tillsammans med Play och Ventures – i MTGx, som även fortsättningsvis leds av MTG:s digitala chef Rikard Steiber. Steiber var tidigare även vd för Viaplay.

På den koncernövergripande nivån är alla roller oförändrade, med Jakob Mejlhede som ansvarig för innehåll och Peter Nørrelunds med ansvar för all sport.

I ett pressmeddelande skriver MTG att syftet är att ”ytterligare integrera koncernens verksamheter och föra oss ännu närmare våra konsumenter och samarbetspartners på våra marknader”.

– Förändringarna återspeglar vår vilja att dra nytta av snabbrörliga konsumenttrender på våra marknader i takt med att videotittandet i tilltagande grad sker online, på mobiler och på flera skärmar, säger Jørgen Madsen Lindemann, MTG:s koncernchef, i ett pressmeddelande, och fortsätter:

– Detta för oss ännu närmare vår publik, tack vare de olika kontaktytor som vårt unika utbud av relevanta linjära- och onlinetjänster ger oss. Vår moderna organisation måste därför kombinera lokalt genomförande med centrala koncernfunktioner som driver synergier och operationell effektivitet. Kombinationen av våra landsorganisationer, den digitala acceleratorn MTGx och innehållsverksamheten inom Nice är ett vinnande affärskoncept.

Det faktum att alla tjänster har tillsatts internt beskriver Jørgen Madsen Lindemann som ett styrkebesked.

– De flesta positioner som skapats i samband med dagens tillkännagivande har tillsatts internt, vilket är ett bevis på styrkan och djupet i gruppen av ledande befattningshavare. Dessa begåvade och erfarna chefer kommer nu att utveckla sina lokala organisationer kan dra maximal nytta av den nya organisationen.

Fredrik Svedjetun

Chefredaktör och ansvarig utgivare

fredrik@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

MTG

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.