Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Lördag24.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

Anders Gerdin till Grayling

Publicerad: 29 Mars 2012, 07:07
Uppdaterad: 6 December 2015, 14:28

Aftonbladets förre chefredaktör Anders Gerdin blir seniorkonsult på pr-byrån Grayling. Därmed lämnar han Weber Shandwick.


Anders Gerdin kom till Weber Shandwick i januari 2009. Nu slutar han alltså för att istället bli seniorkonsult på Grayling. Arbetsuppgifterna bli i princip de samma som på Weber Shandwick, att jobba med krishantering och medierelationer.

– Jag har jobbat på Weber Shandwick i snart tre år och det har varit lärorika år. Nu dök det här erbjudandet upp och jag kände att dte kunde vara intressant att jobba med nya kunder. Grayling är ett bolag som är på frammarsch, säger Anders Gerdin till dagensmedia.se

Anders Gerdin kommer inte att vara anställd av Grayling utan anlitas som extern konsult via bolaget Team Gerdin som Anders Gerdin driver tillsammans med hustrun Cina Gerdin.

– Hon fick ju också ett nytt jobb här i veckan och går till Botkyrkabyggen som kommunikationschef. Jag ska börja jobba med Grayling i månadsskiftet april, maj men först ska jag och Cina fira våra nya jobb och fyraåriga bröllopsdag med en resa till Mallorca.

Du har ju varit i pr-branschen ett tag nu. Är det fortfarande roligt?

– Ja. Det muttrades ju en del från kollegor om förräderi när jag lämnade Aftonbladet för pr-branschen men sådana kommentarer hör jag inte längre. Det som jag tycker är mest stimulerande är krishantering, när det händer mycket och man får vara ute och hjälpa till att släcka bränder.

Du gillar när det blir lite nyhetspuls alltså?

– Ha ha, ja så kan man ju säga.

Martin Schori

Henrik Widell

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.