Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

tisdag18.05.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

Anders Forssten slutar på Seamless

Publicerad: 14 januari 2015, 13:44
Uppdaterad: 6 december 2015, 12:16

Sparbeting på 80 miljoner nästa år får Anders Forssten att lämna mobilbetalningsföretaget


Max tidigare mångårige marknadschef Anders Forssten lämnade hamburgerkedjan i mars 2013. Hans nya arbete blev som marknadschef på det Kinneviks-ägda mobilbetalningsföretaget Seamless, som bland annat äger betallösningen Seqr.

När nyheten kom beskrev Seamless anställningen som " En topprekrytering".

Efter nära två på posten slutar nu Anders Forssten på företaget. Bakgrunden till hans sorti är ett sparpaket på 80 miljoner som Seamless ämnar genomföra i år och som bottnar i en starkt fallande aktiekurs - över 81 procent nedåt de senaste tolv månaderna.

– Jag anställdes för nästan två år sedan för att utveckla varumärkesplattformen, starta upp marknadsavdelningen och driva pr-arbete. Jag har även jobbat internationellt och lanserat Seqr i fyra länder. Nu har man bestämt att spara 80 miljoner i år. Som ett led i det ska man förändra marknadföringen. När man gör så stora förändringar blir min roll utspelad, säger Anders Forssten till Dagens Media och fortsätter:

– Jag har haft ett samtal med vd:n Peter Fredell där vi kom fram till att det inte finns något behov av min kompetens längre. Det var inte detta jag anställdes för helt enkelt.

Det blir istället den biträdande marknadschefen Jonas Larsson som tar över Anders Forsstens roll. En tuff uppgift. Seamless börsvärde har genom det senaste årets aktieras krympt från omkring en miljard till cirka 380 miljoner kronor.

– Vad gäller aktiekursen är det egentligen en fråga för vd:n. Kursen har sällan koppling till den dagliga verksamheten som går enligt plan. Men besparingen som kom nu är så klart en del i detta.

Har Seamless varit övervärderat?

– Det är egentligen inte jag som ska svara på det. Men det är fortfarande den bästa betallösningen i drift i Sverige och Europa. Jag tror på produkten. Jag tycker snarare att vi har fått för lite uppmärksamhet givet vad vi har åstadkommit.

Vad Anders Forssten ska göra nu är inte bestämt. Enligt honom själv ligger det dock en del erbjudanden på bordet som han nu ska ta sig tid att överväga.

– Jag har fått några förfrågningar. Först och främst ska jag ta det lugnt och umgås med familjen, men jag finns till arbetsmarknadens förfogande.

Formellt gör Anders Forssten sin sista dag på Seamless den 3 juni.

LÄS ÄVEN:

Anton Andersson

anton.andersson@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.