Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Söndag20.09.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

Andarve kräver butik på 50.000

Publicerad: 28 Augusti 2008, 08:57
Uppdaterad: 6 December 2015, 16:42

Anders Andarve, frilansfotograf och flitig artikelkommentator på Dagensmedia.se, har hamnat i ett bråk med nätbutiken Lokalpatriot.se. Detta med anledning av att sajten har erbjudit t-shirts och andra prylar med Andarve-tryck.


Anders Andarve Merparten av prylarna som har sålts via Lokalpatriot.se bär endast trycket Andarve, medan andra bär budskapet I love Andarve.

- De har gjort en hel kollektion, med t-shirts hoods, kepsar och gud vet fan allt med mitt namn på, säger Anders Andarve.

Anders Andarve registrerade namnet Andarve hos PRV för 34 år sedan. Därför kräver han nu Lokalpatriot.se på en stor summa pengar.

- Jag har skickat en räkning på 50.000 till dem och hänvisar till paragraf två i lagen om namn och bild. Den är glasklar.

Waldemar Hansson på Lokalpatriot.se säger till Dagens Media att det finns en adress och en gård på Gotland som heter Andarve, och att det är den gården som Andarve-prylarna syftar till.

- Vi är ett företag som trycker ortsnamn, kvarter, gårdar och liknande. Det här har absolut ingenting med honom (Anders Andarve) att göra, säger Waldemar Hansson.

Lokalpatriot.se har plockat bort Andarve-prylarna från sajten, men Anders Andarve kommer inte att gräva ner stridsyxan.

- Jag kräver pengarna, jag vet ju inte hur länge den här skiten har legat ute på nätet, säger Anders Andarve.

Waldemar Hansson på Lokalpatriot.se:

- Jag har skrivit till honom att vi kommer att bestrida alla eventuella fakturor.

Fredrik Svedjetun

Chefredaktör och ansvarig utgivare

fredrik@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.