Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Söndag27.09.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

Alvedons reklam stoppas

Publicerad: 11 April 2008, 12:06
Uppdaterad: 6 December 2015, 16:52

Läkemedelsjätten Astra Zeneca tvingas stoppa sin reklam för Alvedon. De får inte kalla tabletten för varken stor eller snäll i sin marknadsföring. Det slår Nämnden för bedömning av läkemedelsinformation, NBL, fast i ett yttrande.


Vid årsskiftet rullade reklambyrån Z:CO ut sin första kampanj för värktabletten alvedon. Nu förbjuds Astra Zeneca att använda kommunikationen.

- Vi får inte använda uttrycket stark eller snäll enligt ett yttrande från NBL, säger Per Lorentz, presschef på Astra Zeneca.

Betyder det att ni stoppar kampanjen?

- Ja. Vi får definitivt ändra den delen. Kampanjen har rullat och var planerad att fortsätta. Vi rättar oss efter nämndens beslut.

Tycker du att ni har gjort fel?

- Det är svåra bedömningar och inför denna kampanj så gjorde vi en annan bedömning men vi rättar oss efter deras yttrande. Processen internt på detta företag är omfattande så vi har absolut resonerat kring denna fråga.

Ni har lagt mycket pengar på denna kommunikation, vad betyder det att ni inte kan använda den?

- Jag tänker inte gå in på den typen av belopp. Vad det betyder konkret är att vi rättar oss efter nämndens beslut, säger Per Lorentz.

Astra Zeneca får dessutom böta 100.000 kronor för att ha brutit mot god sed i en tidigare kampanj.

Michael Ericson Hjelm, projektledare för Alvedon på Z:CO kommenterar fadäsen:

-Det är bådas ansvar och vi har haft en mycket bra diskussion med kunden innan vi körde ut det här. Vi har varit helt överens om vad vi gör. Nu har nämnden tyckt att ord som snäll inte får användas i den printenhet som vi gjorde, säger han och forstätter:

- Nu är det upp till oss och Alvedon att diskutera hur hanterar situationen.

Erik Wisterberg

erik@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.