Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

söndag13.06.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Allt om Esport

Resan mot Sveriges största e-sportscommunity för tjejer och icke-binära

Publicerad: 24 september 2019, 06:17

Allt om Esports Daniel Pereaux gästas av Lillie Klefelt, en av grundarna av Female Legends.

Historien om e-sportsnätverket Female Legends tar sin början på ett e-sportsläger där de två coacherna Lillie Klefelt och Liza Lind träffades. I dag är föreningen Sveriges största för tjejer och icke-binära. I veckans avsnitt av Allt om Esport berättar grundarna om resan dit.


Ämnen i artikeln:

Allt om Esport

Under lägret märke Female Legends grundare, Lille Klefelt och Liza Lind, en attitydskillnad mellan kvinnliga och manliga e-sportare. De startade då en Facebookgrupp. Ingen av grundarna insåg att de hade satt bollen i rullning för något mycket större än så. Female Legends har snabbt vuxit till en förening med medlemmar från hela Sverige.

– Jag tror att vi startade vid rätt tillfälle. Det fanns ett stort behov och vi är unika i det vi gör. I Sverige har vi också ett bra system för att bedriva verksamhet ideellt, säger Lillie Klefelt.

Trots föreningens stora tillväxt och närvaro på många av de större evenemangen i Sverige finns det ibland svårigheter i att få organisationer att förstå värdet som Lillie Klefelt tycker finns i föreningen.

– Företag kan vara rädda för att skrämma bort sina ”fans”. Många är rädda för att folk ska känna sig kränkta för att man gör just en tjejsatsning. Många företag är rädda i onödan och riskerar då potentiellt att missa en stor spelarbas, berättar Lillie Klefelt.

Hur gick resan från att vara en enkel Facebook-grupp till att bli ett stort community med egna arrangemang som exempelvis världens största LAN för tjejer? Lyssna på det nionde avsnittet av podden ”Allt om Esport” tillsammans med Lillie Klefelt, medgrundare till Female Legends.

Du hittar även Allt om Esport här:

iTunes: Allt om Esport 

Spotify: Allt om Esport

Allt om Esport görs i samarbete mellan Fragbite och Dagens Media. Läs mer om poddens första säsong här.  

Ämnen i artikeln:

Allt om Esport

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.