Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Måndag30.11.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

Allt om Bostad i konkurs

Publicerad: 12 April 2007, 12:00
Uppdaterad: 6 December 2015, 17:08

Bråket med Hemnet blev för mycket. Nu begärs Alltombostad.se i konkurs.


Efter en tid med tuff ekonomisk press och vikande försäljning begärs Alltombostad.se nu i konkurs. Tvisten med Hemnet och därmed advokatkostnader i miljonklassen är en bidragande orsak till att företaget nu kastar in handduken. Företaget har både lån och leverantörsskulder.

Ett 20-tal personer berörs. Alla jobbar kvar under sin uppsägningstid samtidigt som konkursförvaltaren tar över ansvaret och jobbar med en försäljning av verksamheten.

- Redan sedan i somras har vi fört dialog med ett par intresserade så jag tror intresset för att ta över är stort, säger Carl Ståhle, innehållsansvarig på Alltombostad.se

Vem tror du kan vara intresserad av att ta över?

- Det är de stora mediehusen. Schibstedt, Bonniers. Metro har ingen bostadssök så jag tror de kan vara intresserade.

Hur drabbar konkursen annonsörerna?

- Verksamheten fortsätter och sajten kommer fortsätta vara uppe och vi ska göra allt för att insålda kampanjer ska fortlöpa som det är tänkt. Men vi har stoppat all försäljning och säljer inte något nytt.

Hur mycket har tvisten med Hemnet påverkat er ekonomi?

- Den har varit en bidragande orsak. Vi har haft miljonbelopp i advokatkostnader. Tappet av ett par säljare tidigare i år fick sedan bägaren att rinna över. Vi drog helt enkelt in mindre pengar än vi behövde för att det skulle fungera.

Ola Eriksson

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.