Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Lördag19.09.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

Allers och Eniro slår ihop Spray och Passagen

Publicerad: 16 Maj 2008, 07:08
Uppdaterad: 6 December 2015, 16:48

Allers Förlag och Eniro slår ihop Spray och Passagen i ett gemensamt bolag där de två aktörerna äger 50 procent vardera. Samtidigt köper Aller 50 procent av finska Suomi24 som ägs av Eniro.


Aller och Eniro har sedan 2006 ett gemensamt bolag på den norska marknaden genom Sol.no. Det samarbetet tas nu vidare till Finland och Sverige. Syftet är att skapa större annonsmöjligheter och synergier mellan bolagen. Redan i februari tog Allersägda Spray över annonsförsäljningen på Eniros Passagen.

- Det gemensamma bolaget gör oss attraktivare i vår paketering till annonsörerna och vi kan också göra gemensamma investeringar för exempelvis tekniska plattformar. Och genom två sajter får vi möjlighet att täcka upp olika positioner på marknaden, säger Susanne Willfors, affärsutvecklingschef på Allers Förlag.

Det gemensamma bolaget beräknas omsätta 70 miljoner kronor i år. Men målet är att växa och intäkterna ska komma både från konsumenter och annonsörer.

I Finland har Allers Förlag sedan tidigare några tidningssajter, men är ingen stor aktör.

- Nu tar vi en tydlig och stark position i Finland. Vi vill ha ett nordiskt samarbete med Eniro för att bli intressanta också ur ett nordiskt perspektiv.

I slutet av juni kommer Konkurrensverkets utlåtande kring affären.

Madeleine Nilsson

Redaktör

madeleine@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.