Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Torsdag26.11.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

Allers köper Blogg.se

Publicerad: 16 April 2007, 11:50
Uppdaterad: 6 December 2015, 17:07

Allers Förlag köper 51 procent av aktierna i Blogg Esse, tidigare Blogsoft, som driver bloggsajten Blogg.se. Säljare är grundarna Roland Karlsson och Johan Bergström.


- Allers förlag vill genom köpet nå fler unga kvinnor på internet. Antalet kvinnor på nätet växer starkt, inte minst när det gäller bloggar. Fler kvinnor än män besöker bloggar, säger Susanne Willfors, affärsutvecklingsdirektör på Allers förlag.

Varför Blog Esse?

- Blog Esse är Nordens största bloggportal med cirka 30.000 aktiva bloggare och 600.000 unika besökare varje vecka. En stor del av bloggarna är mode- och shoppingbloggar som främst attraherar kvinnliga besökare.

Allers räknar med en rejäl ökning av annonserna på Blogg.se. I höstas köpte Allers Förlag webbportalen Spray, och Sprays annonsavdelning ska ta hand om annonsförsäljningen även på Blogg.se

- Blogg.se har inte mycket annonser idag. Annonsmarknaden har inte hängt med den snabba ökningen av användargenererat innehåll på internet, men nu har annonsörerna börjat visa intresse och jag ser stor potential, säger Susanne Willfors.

Hon vill inte avslöja hur mycket annonsintäkter Allers Förlag räknar med att få in. Inte heller hur mycket de har betalat för affären.

Kristin Djerf

kristin.djerf@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.