Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

"Alla vet att vi är hårt pressade"

Publicerad: 5 maj 2009, 09:00
Uppdaterad: 6 december 2015, 16:26

Expressens chefredaktör Thomas Mattsson säger att Expressen löpande informerar sina anställda om tidningens sparplaner. Enligt vd:n Bengt Ottosson kan uppsägningar inte uteslutas.


I går presenterade Aftonbladet ett sparpaket på 150 miljoner som bland annat innebär att 100 anställda får gå. De erbjuds ett avgångsvederlag på mellan 9-30 månadslöner.

Även för konkurrenten Expressen är situationen pressad.

- Vi ser just nu över våra kostnader och undersöker bland annat möjligheten till ett samarbete med TV4, säger chefredaktören Thomas Mattsson till Dagensmedia.se.

Han har inte märkt en ökad oro bland sin personal efter Aftonbladets besked i går.

- Vi har haft flera stora möten senaste tiden där vi informerat om vår situation så att medarbetarna ska veta var vi står. Alla vet att vi är hårt pressade, säger han.

Tidningen har för avsikt att göra stora kostandsbesparingar 2009 och omkring 70 miljoner ska sparas under året.

- Förra året fick 30 personer ett pensionserbjudande och i år har vi varit försiktiga med att inte ersätta vakanser och även sett över vikarieutnyttjandet. Vi har lyckats få ner kostnaderna och de kommer att fortsätta sjunka, säger Expressens vd Bengt Ottosson till Dagensmedia.se

Han utesluter dock varken fler uppsägningar eller andra åtgärder för att minska kostnaderna ytterligare.

- Skulle konjunkturen förändras ytterligare då får vi se vad vi gör då, säger han.

Linus Kannerberg

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.