Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Lördag28.11.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

Alla redaktionella tjänster bort från Egmont Kärnan

Publicerad: 24 Februari 2009, 12:44
Uppdaterad: 6 December 2015, 16:21

I princip alla 27 redaktionella tjänster ska bort på Egmont Kärnan. Istället ska innehållet köpas in från externt håll. Hälften av de anställda erbjuds nya jobb inom förlaget.


I går kallade Egmont Kärnan till sig sin personal för att informera om ett förslag som ledningen lagt till fackklubben. I framtiden ska Egmont Kärnans magasin göras i princip uteslutande av frilansare.

- Vi inför ett nytt arbetssätt när det gäller tidningsproduktion. De 27 redaktionella tjänsterna vi har kommer att förändras i grunden, säger Kenneth Andrén.

Hur då?

- Mer än hälften av de berörda kommer att erbjudas nya tjänster inom projektledning, affärsutveckling, koordinering och ekonomi.

Varför gör ni förändringarna?

- I första hand för att tillvarata konsumenternas efterfrågan på nya tidningar och produkter med snabbare lansering och kortare produktlivsläng. Vilket innebär att ny och föränderlig kompetens lättare kan knytas till olika projekt.

Egmont Kärnan har ett 80-tal titlar, inklusive Starlet, Okej och Goal. Enligt Kenneth Andrén lägger man ned 10-15 titlar per år.

Egmont Tidskrifter, som nyligen fått en ny vd i Per Kjellander, påverkas inte av förändringarna.

Martin Schori

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.