Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera


Nyheter

Alice Teodorescu tar över GP:s ledarsida

Högerdebattören Alice Teodorescu är ny politisk redaktör på GP.

Anton Andersson

anton.andersson@dagensmedia.se


Publicerad: 13 Januari 2015, 12:17
Uppdaterad: 06 December 2015, 12:17

Ämnen i artikeln:

Göteborgs-PostenAlice Teodorescu

Göteborgs-Posten rekryterar Alice Teodorescu som ny politisk redaktör och chef för tidningens ledar- och debattsidor.

Hon är sedan tidigare medarbetare i GP, då som krönikör var fjärde vecka på allmän plats.

– Det är oerhört roligt att vi kunnat rekrytera Alice till GP. Opinionsbildande journalistik är mer angelägen än någonsin. Alice är verkligen rätt person att tillsammans med GP:s ledarredaktion utveckla vår opinionsjournalistik, skriver GP:s chefredaktör Cecilia Krönlein och redaktionschefen Anders Goliger Göteborgs-Postens utgivarblogg.

Alice Teodorescu är utbildad jurist och sedan tre år tillbaka arbetsrätts-, migrations- och socialförsäkringsexpert på Företagarna. Hon har tidigare varit ledarskribent i Barometern, Svenska Dagbladet och Skånska Dagbladet.

– Min ambition är att stärka GP:s röst i debatten och att i tider när yttrandefriheten angrips från olika håll stimulera till ett mer djuplodat debattklimat, baserat på välgrundade argument, nyfikenhet och ideologisk stringens, säger Alice Teodorescu i bloggen.

Alice Teodorescu är även kolumnist i Aftonbladet, det är dock oklart om hon nu lämnar det uppdraget. Hon tillträder sin nya tjänst 1 mars och efterträder Fredrik Tenfält som går i pension.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Missa ingenting från Dagens Media! Prenumerera på vårt nyhetsbrev helt gratis!

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.