Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Måndag23.11.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

Alice Bah Kuhnkes pressekreterare: "Förväntningarna är väldigt stora"

Publicerad: 5 November 2014, 14:31
Uppdaterad: 6 December 2015, 12:23

Alice Bah Kuhnkes nya pressekreterare om medietrycket på den nye ministern.


Kultur-, medie- och demokratiminister Alice Bah Kuhnkes nya pressekreterare heter Kristoffer Talltorp. Han kommer senast från jobbet som pressekreterare på Naturskyddsföreningen, men har också erfarenhet ifrån politiken. Då som pressektererare och talskrivare åt Maria Wetterstrand.

– Det ska bli jättespännande. För mig är kulturpolitiken en av de mest kreativa delarna av politiken. Det finns alla möjliga ämnen. Mediepolitiken är ett område där man måste titta på de pressade villkoren för medier i ett nytt medielandskap, säger Kristoffer Talltorp till Dagens Media.

Trycket från medierna har hittills varit hårt på Alice Bah Kuhnke. Enligt Kristoffer Talltorp har det att göra med de högt ställda förväntingarna. Suget efter en "kulturpolitik värd namnet" är stort, menar han.

– Det finns många åsikter minst sagt. Och debatten var livlig redan innan hon tillträdde. Alice har en spännande uppgift framför sig och många förväntar sig en nystart. Men jag skulle inte tagit jobbet om jag inte trodde vi kunde åstadkomma en det.

Anton Andersson

anton.andersson@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.