Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Lördag05.12.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

Alex Schulman reggar TV4sverige.se - TV4 rasade

Publicerad: 5 Februari 2008, 09:35
Uppdaterad: 6 December 2015, 16:57

Alex Schulman har registrerat domänen TV4sverige.se. Syftet är att skicka fejkade mejl från TV4-profiler till kända svenskar. "TV4 ringde och var förbannade", säger Alex Schulman.


Domänregistreringen är en del av humorsajten 1000apor.se som Schulmanbröderna gör ihop med Metronome, som är en av TV4s viktigaste programleverantörer.

- Vi försöker utveckla den gamla Hassan-busringningen i 2000-talstappning. Men i stället för att busringa så busmejlar vi, säger Alex Schulman.

Vad tycker TV4 om det?

- De ringde och var förbannade för några veckor sedan. De skrev ett mejl på intranätet att det var bedragare i farten. Men flera som vi har skojat med har uppskattat humorn.

En av de TV4-profiler som Schulmanbröderna skickat busmejl ifrån är Lennart Ekdal. Alex Schulman ersatte nyligen Johan Hakelius i Lennart Ekdals program Kvällsöppet.

I ett mejl till Leif Pagrotsky skriver en fiktiv Lennart Ekdal: "Hej Leif! Sitter och slöar till på jobbet. Tar en "paus" om man säger så. Hakelius är på långlunch och själv sitter jag här och Youtubar. Vilken smältdegel! Kolla in den här länken, till exempel: http://youtube.com/watch?v=c74-1-LGXAU

HAHAHA! Är det inte förbannat jävla roligt. Vilken är din roligaste youtube-länk?

Lennart Ekdahl"

Leif Pagrotsky svarar: "Hej Lennart, Detta är min bästa, kanske nåt för dig också, vi är ju båda i branschen...

http://www.youtube.com/watch?v=SJ_qK4g6ntM

hälsningar Leif"

Varpå den fiktive Lennart Ekdal replikerar: "Boooooooooring!! Väck mig när klippet är klart./Lennart"

Du är inte orolig över att du kan få sparken från TV4?

- Nej, absolut inte. Det här är all in good fun. Jag tror att alla som vi utsätter för sprattet har uppskattat humorn i det.

- Vi har varit noga med att det är vi som står bakom, därför har vi registrerat domänen i mitt namn. Man måste kunna stå för sina skämt.

Calle Schulman, chefredaktör för 1000apor:

- Det är kanonkul att TV4 inte har reggat domänen TV4 Sverige. Det är ju deras namn. Vi kommer att skoja med det här ett tag, men när vi är färdiga med sprattet kan de så klart få domänen av oss.

Dagens Media har sökt Åsa Severed, vd på TV4 Sverige.

Madeleine Nilsson

Redaktör

madeleine@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.