onsdag29 mars

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Alex Schulman kickas från Kvällsöppet-studion

Publicerad: 22 september 2008, 11:29
Uppdaterad: 6 december 2015, 16:40

Den 15 oktober är det säsongspremiär för Kvällsöppet. Den här gången blir det utan Lennart Ekdals omstridde parhäst Alex Schulman i studion.


MS

Martin Schori


Ekdal och Schulman i Kvällsöppet. Foto: TV4 Det var i våras som TV4 ersatte Lennart Ekdals sidekick Johan Hakelius med, något oväntat, bloggaren och 1000-apor vdn Alex Schulman.

Utnämningen resulterade i interna konflikter på kanalen. Efter att 1000apor skickat fejkmejl till olika TV4-profiler krävde bland andra Steffo Törnqvist att Alex Schulman skulle avskedas. TV4s journalistklubb uppmanade ledningen att ta avstånd från mejlkampanjen.

Dessutom fälldes Kvällsöppet av Granskningsnämnden efter att Alex Schulman promotat en rökfri cigarett, vars företag samtidigt stod på hans frus pr-byrås kundlista.

Men till nästa säsong, som inleds den 15 oktober, ska Alex Schulman bytas ut, enligt uppgifter till Dagens Media.

- Jag kan inte säga något om det här nu, säger Lennart Ekdal till Dagens Media.

På pressavdelningen säger man att Lennart Ekdal ska få ny hjälpreda, men att de inte vill gå ut med vem som tar över efter Alex Schulman.

- Det här var ytterst tråkigt att höra. Jag hade budgeterat med att vara med. Nu vettefan vad som händer med min Rio-resa i januari, skriver Alex Schulman i ett mejl till Dagens Media.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev