Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Lördag28.11.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

Alecta hämtar chef från Sund

Publicerad: 18 Februari 2008, 10:51
Uppdaterad: 6 December 2015, 16:56

Eric Österberg lämnar konsultjobbet på pr-byrån Sund Kommunikation för att bli ny kommunikationschef på pensionsbolaget Alecta. Han efterträder Cecilia Schön Jansson som lämnade Alecta i höstas.


- Jag har trivts bra som konsult på Sund Kommunikation, men jag har saknat att vara operativ och att vara med och genomföra strategier och idéer. Att sen få göra det på Alecta som är i stark förändring och håller på med pensioner som berör många är extra roligt, säger Eric Österberg, tillträdande kommunikationschef på Alecta.

Han har arbetat i omkring två år på Sund Kommunikation som seniorkonsult med inriktning på strategisk och finansiell kommunikation, krishantering och Public Affairs. Eric Österberg har tidigare varit bland annat informationsdirektör på TietoEnator och informationschef på Scania.

- Vi är glada över att ha rekryterat Eric Österberg som ny kommunikationschef. Eric har en lång och gedigen erfarenhet av att leda kommunikationsarbete inom såväl industri- som tjänsteföretag, säger Cecilia Lager, marknadsdirektör på Alecta i ett pressmeddelande.

I april börjar Eric Österberg på Alecta som kommunikationschef med ansvar för marknadskommunikation, internkommunikation, medierelationer och varumärkesstrategier. Han kommer också att ingå i ledningsgruppen.

- Alecta möter starkare konkurrens än tidigare och det är en utmaning att få arbeta för att tydliggöra varumärket och lyfta fram det för unga människor som ska börja tänka på sin pension, säger Eric Österberg.

Synnöve Almer

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.