Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tisdag29.09.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

Aktieägare kritiska till NT-affär

Publicerad: 17 April 2008, 07:05
Uppdaterad: 6 December 2015, 16:51

Ett 20-tal personer med små aktieinnehav i Östgöta Correspondenten, som nyligen köptes av Norrköpings Tidningar, är kritiska till hur affären gått till. Den största oron är att aktien ska tappa i värde.


Kritiken framförs i ett öppet brev till Norrköpings Tidingars ägare och som citeras i Corren.

Corren köptes nyligen upp av Norrköpings Tidningar för 700 miljoner kronor. I samband med affären erbjöds aldrig personerna bakom uppropet, som tillsammans äger ca 10 procent, att sälja sina andelar.

De flesta av dem är tidigare anställda och nuvarande medarbetare på Corren. De vill nu veta vilken roll Correnkoncernen får i egenskap av dotterbolag samt hur möjligheterna för att sälja sina aktier ser ut.

- Vi är besvikna på hur affären har skötts. Informationen har varit väldigt dålig, vi har inte fått någon chans att ställa våra frågor, säger Gunilla Bejbro-Högfeldt, tidigare chefredaktör på Corren och en av brevskrivarna, till sin gamla tidning.

Göran Lundin, styrelseordförande i NT och Lennart Foss, blivande vd, säger till Corren att de vill avvakta med att kommentera saken tills bolagstämman. Den äger rum på måndag.

Martin Schori

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.