Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tisdag20.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

Åkesson & Currys vd slutar

Publicerad: 7 Maj 2015, 10:25
Uppdaterad: 11 Augusti 2016, 08:57

Andreas Dahlin, vd på contentbyrån Åkesson & Curry, slutar efter drygt fyra år som vd.


Ämnen i artikeln:

Åkesson Curry

– Det kan jag bekräfta. Jag har pratat med mina medarbetare idag, och berättade för min styrelse för några veckor sedan, säger Andreas Dahlin till Dagens Media.

Varför slutar du?

– Jag har varit på Åkesson & Curry länge. Jag kom till byrån 2009, blev byråchef under 2010 och vd från januari 2011. Nu känner jag att jag är sugen på nya och andra utmaningar. Det är den primära orsaken.

Under Andreas Dahlins tid som vd på Åkesson & Curry har byrån genomgått stora förändringar. Personalstyrkan har fördubblats och byråintäkten har vuxit stadigt, med god lönsamhet.

– Det har varit en framgångsrik och stor utvecklingsresa som jag och byrån har gjort, säger han, och fortsätter:

– Vi var en ganska liten byrå när jag kom för fem år sedan, och nu har vi en ganska ledande position på contentmarknaden. Det känns bra att ha tagit byrån dit vi är idag. Vi har gjort det med konsekvent arbete och med en tydlig strategi.

Andreas Dahlin beskriver hur contentindustrin har utvecklats – från kundtidningar till att vara en leverantör av kommunikationslösningar.

– Den resan har varit väldigt påtaglig för oss på Åkesson & Curry.

Vad han ska göra nu är inte klart.

– Jag ska ta tid på mig att definiera vad jag vill göra, men jag är väldigt sugen på att fortsätta jobba med utveckling och förändring.

Blir du kvar i mediebranschen?

– Jag är inte bra på allt, men jag är bra på några saker – som media, kommunikation, att leda en byrå och på kreativa processer. Jag vill fortsätta att jobba med sånt.

Vem som tar över som vd på Åkesson & Curry är inte bestämt.

– Styrelsen har precis satt igång ett rekryteringsarbete, säger Andreas Dahlin.

Under 2013 ökade Åkesson & Currys byråintäkt med 26 procent, till 17,5 miljoner kronor, vilket är rekord för byrån. Även rörelseresultatet var bland det högsta i byråns historia, med en marginal på 14 procent av byråintäkten.

Fredrik Svedjetun

Chefredaktör och ansvarig utgivare

fredrik@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Åkesson Curry

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.