Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Åkesson & Curry får ny vd

Publicerad: 13 maj 2009, 08:38
Uppdaterad: 6 december 2015, 16:26

Kundtidningsföretaget Åkesson & Curry byter vd. Anders Boye tar över vd-posten från Bengt Åkesson som istället blir kreativ chef.


Anders Boye har jobbat på Åkesson & Curry sedan oktober förra året, främst inom affärsområdet ir.

- Jag är finansekonom i grunden och ett av Åkesson & Currys affärsområden är ir-produktion. Jag har kommit in allt mer i verksamheten och sköter bland annat ekonomin och samtidigt ville vi att Bengt skulle få en mer kreativ roll och då kändes det här naturligt, säger Anders Boye.

Målet för 2009 är att nå en byråintäkt på 20 miljoner kronor, en ökning med över 30 procent jämfört med året innan. Under det senaste räkenskapsåret ökade Åkesson & Currys omsättning med ungefär 40 procent och under samma år delades verksamheten in i tre affärsområden - kundtidningar och reklam, internkommunikation och ir/pr/event.

Hur ska ni nå tillväxtmålen?

- Vi har haft en bra tillväxt de senaste åren. Ir och pr är ett område som vi har tänkt ska växa mycket. Dessutom har vi starka varumärken att bygga vidare på.

Anders Boye ska främst utveckla de olika affärsområdena i sin nya roll.

- Nykundsbearbetning blir också en viktig del. Åkesson & Curry är mest kända för att vara starka på kundtidningar, men jag vill även få ut att vi gör andra saker och har bred kompetens.

Madeleine Nilsson

Redaktör

madeleine@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.