Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Lördag19.09.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

Akademikerförbundet kräver att Krav stoppar Loop

Publicerad: 17 April 2008, 11:31
Uppdaterad: 6 December 2015, 16:51

Krav planerar att ge ut tidningen Loop. Akademikerförbundet har gjort det sedan 2005. Dess förbundsdirektör Lars Holmblad är upprörd över Kravs agerande. - Det är horribelt, säger han.


Kundtidningsförlaget Redaktörerna meddelade nyligen att de skulle producera tidningen Loop åt den ekonomiska föreningen Krav, som utvecklar ekologiska regler för bland annat varor och tjänster.

Tidningen ska komma ut med fyra nummer er år och tryckas i 15.000 exemplar.

Men namnet Loop är redan upptaget. Sedan 2005 heter Akademikerförbundets tidning just Loop. Och förbundsordförande Lars Holmblad reagerade starkt på Kravs planer.

- Jag tycker det här är mycket oseriöst, säger han.

Vad ska ni göra nu?

- Vi har tagit kontakt med PRV. Vår chefredaktör har varit i kontakt med dem och de vet ju om att vår tidning finns. Ändå gör de så här. Vi kommer inte att släppa vårt namn.

Jakob Falkeby, projektledare på Krav, säger att de tänker vänta på PRVs beslut.

- Vi har skickat in en ansökan till PRV, det har vem som helst rätt att göra. Vi låter PRV bedöma. Är de av uppfattningen att vi kan köra på får vi sedan se hur vi gör. Vi är inte intresserade av att bråka med akademikerförbundet, säger han.

Kan du förstå deras kritik?

- Vi hittade ett namn som vi tycker är signifikant med vad vi håller på med. Det känns osannolikt att de här tvås vägar skulle korsas, det finns så många titlar. Vi rör oss i olika kretsar och har olika målgrupper, köpare och annonsörer.

Martin Schori

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.