Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Torsdag21.01.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

AIK Ishockey rekryterar från Fieldwork

Publicerad: 30 Juni 2011, 12:15
Uppdaterad: 6 December 2015, 15:05

Magnus Linder lämnar chefstjänst på Fieldwork för AIK.


Ämnen i artikeln:

FieldworkAIK

Magnus Linder, tidigare Head of account management på sponsrings- och eventbyrån FIeldwork, är ny försäljnings- och marknadschef för AIK Ishockey.

– Det är ett drömjobb för någon som mig som har ett stort intresse för sport och dessutom ett stort AIK-hjärta, säger Magnus Linder.

AIK Ishockey har tillbringat åtta år i Allsvenskan, divisionen under Elitserien, men var förra året tillbaka i hockeyns finrum. Där överraskade de alla genom att ta sig till slutspel och slå ut de regerande svenska mästarna HV71. I semifinal blev det dock respass mot Färjestad BK.

– Vi har bevisat att vi är ett elitserielag så de sportsliga förutsättningarna finns, men mycket återstår fortfarande att göra.

Redan innan Magnus Linder tillträdde så hade AIK påbörjat en organisatorisk förändring för att anpassa klubben till de nya förutsättningarna i Elitserien.

– Det är ett arbete som jag kommer att fortsätta och intensifiera. Vi ska bli effektivare och skapa en tydligare struktur och ansvarsfördelning.

Efter den lyckade fjolårssäsongen finns det mycket att bygga vidare på runt AIK Ishockey och Magnus Linder berättar att allt fler potentiella sponsorer visar intresse att bli förknippade med varumärket AIK.

– Det är förstås glädjande men vi måste också bli bättre på att ta hand om våra befintliga partners och skapa en större affärsnytta för dem. Det är väl en av anledningarna till att jag har kommit in, eftersom jag tidigare har jobbat med några av de största rättighetsköparna i Sverige och har mycket erfarenhet som är relevant för AIK.

Henrik Widell

Ämnen i artikeln:

FieldworkAIK

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.