Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

AI-podden

"Viktigt med energieffektiva AI-algoritmer"

Publicerad: 21 februari 2019, 12:38

AI-poddens Ather Gattami gästas av Leif Nordlund, affärsutvecklare inom AI på Nvidia.

Maskininlärningsalgoritmer är extremt data- och energihungriga. Hur hållbart är det i längden? Det diskuteras i nya avsnittet av AI-podden som gästas av Leif Nordlund, affärsutvecklare på Nvidia.


Ämnen i artikeln:

AI-podden

Leif Nordlund berättar i avsnittet om hur Nvidia jobbar med AI inom olika områden, som autonoma system, genetik, molekyler biologi, och sjukvård, och om Nvidias satsningar inom utveckling av hårdvara som är anpassad för AI-algoritmer för att få ännu bättre prestanda. 

Ett exempel är Nvidias hårdvara som är AI-skräddarsydd. Hårdvaran kan analysera bilder på tio minuter, vilket normalt skulle ta en timme med standardhårdvara. Hårdvaran är byggd för att efterlikna den mänskliga hjärnan, alltså en arkitektur för artificiella neurala nätverk. Detta har andra fördelar som mindre strömförbrukning och mindre kyla när dessa datorer körs. 

Leif Nordlund och AI-poddens Ather Gattami diskuterar just att energifrågan är viktig att prata om eftersom dagens maskininlärningsalgoritmer är extremt data- och energihungriga, vilket är inte så hållbart i längden.

Podden hittar du även här:

Itunes: AI-podden 

Soundcloud: AI-podden  

AI-podden görs i samarbete med Rise och Bitynamics. Läs mer om AI-poddens nya säsong här.

Ämnen i artikeln:

AI-podden

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.

Se fler branschtitlar från Bonnier News